Chcesz zorganizować unikalne warsztaty kulinarne dla swojej grupy lub konferencji? Poznać nowoczesne techniki przyrządzania dań którymi będziecie mogli zaskoczyć swoich gości? Nasze warsztaty to idealne rozwiązanie dla poszukujących unikalnych smaków.
Poznaj tradycyjny smak potraw naszego bogatego dziedzictwa kulinarnego w nowej odsłonie łącząc tradycyjne przepisy z innowacyjna technologią kuchni molekularnej w taki sposób, aby ostatecznie stworzyć ich nową kulinarną wariację.
Zagłębiając się w receptury udoskonalane przez pokolenia, poznasz tajemnice smaku mazurskich potraw.
OFERTA WARSZTATÓW
Kochamy naszą tradycyjną kuchnię Mazurską, która obfituje w potrawy rybne, mięsne oraz kartoflane przyrządzane na różne sposoby. Mazurska kuchnia słynie z doskonale przyrządzanych ryb w różnych odsłonach. Na naszych warsztatach przygotujemy kilka potraw z naszego bogatego dziedzictwa kulinarnego, ale w nowej, odsłonie tzw. Kuchni Molekularnej, czyli łączącej tradycyjne przepisy z innowacyjną technologią w taki sposób, aby ostatecznie stworzyć ich nową kulinarną wariację . Wykorzystując tradycyjne przepisy naszych pradziadków na bazie zanikających już potraw.
Opracowaliśmy warsztaty na których dowiecie się, jak przyrządzić jesiotra na puree z warzywami, pierś z gęsi przygotowywaną metodą sous-vide oraz jak robić doskonałe prosciutto z gęsi w nowoczesnym wydaniu. Na koniec warsztatów przy wspólnym
stole będziemy biesiadować i kosztować przyrządzone potrawy.
Umowa o dofinansowanie Projektu nr: RPWM.01.05.02-28-0042/18-00 w ramach Osi Priorytetowej I - „Inteligentna gospodarka Warmii i Mazur”, Działania 1.5 - „Nowoczesne firmy”, Poddziałania 1.5.2 - „Odtwarzanie gospodarczego dziedzictwa regionu” Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Warmińsko-Mazurskiego na lata 2014-2020 współfinansowanego ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego została podpisana w dniu 18 grudnia 2018 roku.
https://www.mazurskiraj.pl/projekty-ue